Ruttkay Balázs

Ruttkay Balázs

CIO, GDF Suez Hungary

A GFD Suez magyarországi vállalatainak CIO-jaként Ruttkay Balázs vezeti azt az átalakítási folyamatot, amely a klasszikus IT szervezet, architectúra és folyamatok örökségén egy rugalmasabb, agilisabb, erőforrás alapú környezetet hivatott megteremteni, amely érdemben képes válaszolni közműszektor üzleti kihívásaira.
Előtte Malév utolsó IT igazgatójaként nem csak a légitársaság, hanem annak földi kiszolgáló- illetve karbantartó leányvállalatának informatikai szolgáltatásaiért is felelt. Háromezer felhasználóval és a több mint száz alkalmazással rendelkező vállalathoz 2009–ben egy nemzetközi management tagjaként csatlakozott, s két év alatt a porlepte struktúrák helyén egy modern informatikai szolgáltatót épített fel.
A légiközlekedést megelőzően a British American Tobacco (BAT) nyugat-európai régiójában 6 ország IT szolgáltatásit biztosította, miután IT vezetőként sikeresen menedzselte a BAT Iberia IT szervezetének és szolgáltatásainak globális szolgáltató központokba történő migrációját. Magyarországon a BAT Marketing IT vezetőjeként felépített egy B2B CRM csapatot, s operatív irányítója volt a közvetlen bolti kiszállítást támogató informatikai rendszernek. Integrált HR rendszert, pénzügyi rendszereket és az ország első CSR támogató rendszerét implementálta. Mindeközben Moszkvában CRM vezetőként kialakította a teljes B2C operációt, amely az orosz piac teljes fogyasztói direkt marketing tevékenyégét lefedte. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán végzett.