Byssz Róbert

Byssz Róbert

globális sales transzformációs igazgató, Philips

Róbert négy éve csatlakozott a Philipshez. Jelenleg globálisan felel az egészségügyért felelős értékesítési szerveztek transzformációjáért. Legfőbb céljuk, hogy az globálisan több, mint 100 országban dolgozó közel nyolcezer értékesítőt felkészítsék egy, a mainál jóval digitálisabb világra. A Philips árbevételének közel 50%-a, mintegy 11 Mrd EUR származik az egészségügyi szektorból, melyben minden szakértő hatalmas változást prognosztizál a következő 5-10 évben. A Philips saját iparágán túlmutatva élére állt a digitális transzformációnak 2011-ben, amikor elindította nagyszabású átalakítását, melynek eredményei mára kézzel tapinthatóak nem csak a cég pénzügyi eredményeiben, hanem működési modelljében és kultúrájában is.
Jelenlegi pozíciójába CEE-ben elért sikerek után kérte fel a globális menedzsment, ahol az első évben 14%-al növelték az EBIT-et, majd az azt követő években a korábbi több éves stagnálás után 20% feletti növekedést értek el.
Róbert a Philips előtt a Magyar Telekomnál és annak jogelődjeinél töltött 10 évet, ahol a Westelnél értékesítési gyakornokként kezdett, majd legutolsó pozíciójában a KKV ügyfelekért felelős területnek volt igazgató helyettese. 2007-ben tagja volt a csapatnak, amely megtervezte és lebonyolította a különböző “T” brandek összeolvadását az üzleti területen belül. Saját bevallása szerint nem múló érdeklődése és tanulni vágyása a változtatás, transzformáció, jövő munkahelye és a vezetés elmélet irányába ekkor bontakozott ki.
Szabadidejét teljesen kitölti két kislánya és felesége. Feleségével közösen járják saját személyes transzformációjukat, hiszen immáron másfél éve egészségtudatossági okokból áttértek a teljese értékű növényi alapú táplálkozásra, melynek büszke hirdetői is lettek saját példájuk alapján.