Keserű András

Keserű András

kutatás-fejlesztés gazgató, WebEye Telematics

András a WebEye Telematics vállaltcsoport technológiai anyavállalatának K+F Igazgatója. Felelősségi körébe tartozik a számos magyar és külföldi kutatóbázison működő, a cégcsoport mögötti technológiákat kutató, fejlesztő és üzemeltető részlegeinek építése és vezetése. Immár öt éve ezen a poszton feladata biztosítani a kiemelkedő dinamikával fejlődő WebEye Telematics csoport teljes technológiai hátterét.
Az iparágra jellemzően ez igen kiterjedt szoftver és hardver termékfejlesztési szervezetek valamint nemzetközi szolgáltató és nemzetközi belső infrastruktúrákat üzemeltető részlegek építését és összehangolását jelenti.

Karrierje során ICT számos területén szerzett tapasztalatot. Ezek közül is kiemelkedő területe az ICT szervezetek építése, felépítése, működési módszerei, hatékonyság és erőforrás gazdálkodása. Ez utóbbin belül is kiemelten a napjainkban egyre kritikusabb HR menedzsmentje. Mind multinacionális nagyvállalati mind magyar ICT középvállalati környezetben alkalma volt építeni ezen tapasztalatait. Tanulmányait követően (ELTE TTK/Informatika - programozó matematikus) jelentős multinacionális nagyvállalati gyakorlatra az IBM-nél tett szert. Itt kellett felépítenie és hatékonyan működtetnie első ICT szakértő csapatait.
Jelenleg multinacionális és magyar vállalati tapasztalatok kombinációját hatékonyan tudja alkalmazni a kuriózumnak tekinthető magyar tulajdonú multinacionális vállalatnál a WebEye Telematics -nál.