Gerentsér Imre

Gerentsér Imre

Chief Digital Officer, Ringier Axel Springer Magyarország

Gerentsér Imre a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (a mai Budapesti Corvinus Egyetem) marketing, vállalatértékelés finanszírozás szakon szerezte első diplomáját 1995-ben, majd 2003-ban MBA képesítést kapott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem infokommunikációs-pénzügy szakán.

Karrierjét piackutatóként kezdte egy kutatócégnél, majd ugyanebben a pozícióban 1996-ban csatlakozott a Sanoma Media Zrt.-hez, ahol 2000-ben az internetes részleg vezetőjévé nevezték ki. Itteni munkássága alatt kulcsfontosságú szerepet töltött be a cég piacvezető pozíciójának elérésében (Az általa vezetett divízió jelentős nyereséget könyvelhetett el, 16 millió Euro bevételt ért el, több mint 160 embert foglalkoztatott. Hozzá tartozott Magyarország piacvezető szállás foglaló oldala, hír és női portálok). Sanomás tevékenységéhez fűződik az Újmédia-divízió kialakítása, a Startlap megvásárlása, a FigyelőNET, a Nők Lapja Café, a Sanoma mobilmédia részlegének és az e-kereskedelmi termékeinek elindítása, valamint a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója is.

2012-től saját céget alapított Valorem Consulting néven, amely elsősorban digitális értékteremtéssel és online stratégiával foglalkozik.

2012-2015 között a Videoklinika.hu Kft. stratégiai fejlesztésekért felelős vezetője, munkájához kötődik többek között a cégcsoport egészség-kommunikációs ügynökségi tevékenységének kialakítása, mely által gyógyszeripari vállalatok számára nyújtottak on-line marketing, content marketing és videógyártás szolgáltatásokat.

Gerentsér Imre 2015 szeptemberében igazolt az Axel Springer és a Ringier összeolvadásából létrejött céghez, ahol jelenleg on-line portfolió igazgató (CDU) pozíciót tölt be. 2015 szeptemberében részt vett a Blikk.hu hír-bulvár portál megújításában.